مدل نئوکلاسیک در واقع نسل جدید کابینت های آشپزخانه کلاسیک است که طراحی ساده تری نسبت به کابینت های کلاسیک دارد. از ویژگی های این کابینت مدرن بهره می برد؛ اما چهارچوب اصلی و اساس سبک کابینت یعنی همان کلاسیک است، با کمی تغییرات و حرکت به سمت مدرنیته. این نوع مدل تلفیقی از سبک مدرن و کلاسیک است و یکی از پرفروش ترین و پر تقاضاترین سبک ها در صنعت ساختمان و طراحی دکوراسیون است.
تاریخچه ی کابینت های نئوکلاسیک و کلاسیک
با انقلاب صنعتی و استفاده از نیروی بخار در ابزارهای ساخت کابینت و به تدریج شیوه هایی برای تولید کابینت به صورت انبوه ابداع شد و تولیدی ها و فروشگاه های زیادی پا به عرصه گذاشتند و به تدریج از انحصاری بودن رهایی یافتند و افزایش تقاضا باعث رشد و شکوفایی این حرکت شد.
کابینت به شکل امروزی در اوایل قرن بیستم میلادی به صورت کمدهای تکی در آشپزخانه ها به کار گرفته شد. تا پیش از آن آشپزخانه ها دارای کابینت های ثابت و جاسازی شده و محل مشخصی برای اجاق گاز، یخچال و دیگر وسایل آشپزخانه نبودند و اغلب فعالیت های صورت گرفته شده در آشپزخانه، مانند آماده سازی مواد غذایی بر روی میز وسط آشپزخانه انجام می شد.
سبک این مدل ها، برگرفته از دوره ی رنسانس روم و یونام باستان است که زمان پیدایش و تولد آن به قرن ۱۸ و ۱۹ میلادی که مرسوم به دوره ی ویکتوریایی است، برمی گردد. به طور خلاصه، سبک نئوکلاسیک، آمیخته شده از تمایلات مدرن انسان امروز با ویژگی های کلاسیک و سنتی انسان دیروز است.
زیبایی، سادگی، تنوع رنگ بیشتر، استفاده از خطوط منحنی و نرم، بکارگیری نورپردازی مدرن و... از ویژگی های این سبک است که باعث زیبایی و جذابیت هر چه بیشتر این مدل از طراحی ساختمان می شود.

تفاوت نوع نئوکلاسیک با کلاسیک
اگر بخواهیم تفاوت کابینت نئوکلاسیک یا کلاسیک را بدانیم اول باید بدانیم مدل کلاسیک آن چگونه است. ظاهر و نمای کلاسیک، اشرافی است که در آن عناصر و تزئینات مختلفی وجود دارد.
برای این مدل کابینت باید فضای عمومی خانه و آشپزخانه به حد کافی بزرگ و جادار باشد؛ زیرا این مدل ها بسیار پر نقش و نگار هستند و فضاهای کوچک باعث کوچکتر شدن فضا و همچنین ایجاد بی نظمی می شوند.
طرح های منبت و گل دکوراتیو، گونیا، ستون های خراطی شده و سرستون های مختلف همه و همه در یک کابینت کلاسیک دیده می شوند و باعث می شوند کابینت ها شمایلی اشرافی تر و تجملاتی تر به خود بگیرند. این مدل ها دکوری و تزئینی نیز هستند که می توانید انواع ظرف تزئینی و بشقاب های کلاسیک را درون آن ها قرار دهید. همچنین نباید هود دیده شود و به وسیله ی یک قاب آن را می پوشانند، این مدل های دارای دستگیره های زیبا و طرح دار می باشند.
اگر شما از عناصر خیلی تجملاتی خوشتان نمی آید و به مدل های ساده و مدرن هم چندان علاقه ای ندارید، به سراغ نئوکلاسیک بروید. این مدل کابینت یک طرح و مدل فاخر و زیبا و در عین حال جذاب و شکیل است که هم نمای کلاسیک را داراست و هم سادگی و آرامش نهفته در کابینت مدرن را در نمای خود دارد. این مدل ها بلندتر و کشیده تر از کابینت های کلاسیک هستند و قرینه سازی جزئیات در آن رعایت می شود.
این مدل ها به خاطر نمای ساده تری که دارند برای آشپزخانه های متوسط و نسبتا کوچک نیز مناسب هستند. اگر شما آشپزخانه ای کوچک دارید، کابینت نئوکلاسیک گزینه ی مناسب و ایده آلی برایتان خواهد بود؛ خصوصا رنگ های روشن آن مانند: سفید، شیری و یا خاکستری که باعث بزرگتر دیده شدن فضا نیز می شود.

انواع کابینت های نئوکلاسیک و کلاسیک
انواع کابینت نئوکلاسیک: کابینت نئوکلاسیک پوششی از جنس پلی اورتان، در طراحی کابینت های امروزی بسیار رایج است. استفاده از پلی اورتان در انواع کابینت ها، سبب طول عمر و ماندگاری بیشتر محصول می شود. این مدل ها، حاصل ترکیب ام دی اف خام با رنگ های پوششی پلی اورتان و پلی استر هستند. کیفیت این نوع پوشش و چسبندگی آنها به سطح اولیه بسیار بالا است. مقاومت این نوع پوشش ها و تنوع رنگ، از ویژگی های انواع کابینت نئوکلاسیک پلی اورتان، و پلی استر است، این مدل ها به سه دسته تقسیم می شوند؛ کابینت روکش چوبی، کابینت تمام چوب و کابینت با رنگ پوششی.
مدل روکش چوبی دارای مغز ام دی اف با روکشی از چوب طبیعی راش، بلوط یا گردو است. اما کابینت تمام چوب نئوکلاسیک از بدنه، سرستون، درب، تاج و ستون چوبی ساخته شده اند. از سوی دیگر، کابینت های نئوکلاسیک با رنگ پوششی تمام ام دی اف با روکشی از رنگ خارجی هستند. مدل های تمام چوب دارای قیمتی بالاتر هستند و ماندگاری و کیفیت بهتری دارند.
انواع کابینت های کلاسیک: کابینت آشپزخانه ی کلاسیک به چهار دسته ی متفاوت تقسیم می شود که شامل: کابینت کلاسیک چوبی، کابینت کلاسیک ممبران، کابینت کلاسیک روکش چوب و کابینت کلاسیک رومی می باشد. مدل کلاسیک چوبی مجلل ترین و لوکس ترین نوع کابینت است، جنس بدنه ی داخلی آن ام دی اف است و جنس درب ها از چوب گردو، راش، گیلاس، بلوط است.
درب این کابینت ها دارای نقش و نگارهای زیباست که توسط سی ان سی ایجاد می شود. این مدل کلاسیک چوبی بعد از سی ان سی، توسط دستگاه های رنگ پاش رنگ آمیزی می شوند. این مدل ها رنگ های متنوعی دارند که در این بین رنگ قهوه ای بیشترین تقاضا را دارد. معمولا در این مدل از صفحه ی سنگ مصنوعی کورین ی سنگ های طبیعی نظیر گرانیت و مرمر استفاده می شود.
کابینت کلاسیک روکش چوب مشابه ترین کابینت به کلاسیک چوبی است. در قسمت بدنه ی این این سبک کابینت، ام دی اف سفید رنگ درجه یک استفاده می شود، همچنین جنس درب این مدل از ام دی اف خام است. در دو طرف این ام دی اف خام یک لایه یک میلیمتری روکش چوب طبیعی پرس می شود.
کابینت های ممبران که به نام پی وی سی هم شناخته می شوند؛ جنس بدنه ی آنها از ام دی اف سفید است که قسمت درب ها از ام دی اف خام و بدون روکش هستند که توسط دستگاه سی ان سی ابزار خورده شده اند و در مرحله ی بعد روکش وکیوم یا ممبران توسط دستگاه پرس وکیوم روی درب ها پرس می شود. جنس روکش این مدل ها از نوعی پلاستیک فشرده در رنگ های بسیار متنوع و طرح های مختلف است.
کابینت کلاسیک رومی یک سبک کابینت ایتالیایی است و برای اولین بار در این کشور تولید شده است. این سبک مدل، شامل ستون هایی از جنس چوب خراطی شده است که شباهت بسیاری به ستون های تعبیه شده در روم باستان دارد. جنس بدنه از ام دی اف سفید است و در قسمت درب ها از ام دی اف خام استفاده شده است که توسط سی ان سی طراحی شده اند.

کابینت نئو کلاسیک و کلاسیک هر کدام برای چه نوع فضاهایی مناسب هستند؟
در کابینت نئوکلاسیک به دلیل سادگی در فضاهای کوچک بهتر است و با وجود کوچک بودن آشپزخانه، اما طراحی مدرن و به روزتر به فضا می دهد و ظاهری مینیمال به آشپزخانه ی شما می بخشد، اما در کلاسیک باید آشپزخانه هایی بزرگ با متراژ وسیع باشند، به این خاطر که ظاهری پر نقش و نگار و شلوغ دارند. این کابینت های کلاسیک مناسب آشپزخانه ی مینیمال و کوچک نیستند.
سخن پایانی
چه کابینت پرکار و منبت شده ی کلاسیک را انتخاب کنید و چه کابینت های ساده ی نئوکلاسیک با طرح های ملایم و آرام، دکور آشپزخانه، باید با علاقه و میل شما باشد، تا در آن احساس راحتی داشته باشید. برای این کار شما باید بهترین نوع چوب را انتخاب کنید و از کسانی که در این امر خبره هستند، راهنمایی بخواهید تا هزینه ای که مصرف می کنید ارزش این را داشته باشد که زیبایی را به منزل خود بیاورید.